Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@04:56:14 GMT

همیشه یک قدم از شما جلوتریم

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۴۴۷۶۶

همیشه یک قدم از شما جلوتریم

به گزارش جام جم، البته در ابتدا گزینش شده و بعد می‌توانند خود را برای یک رقابت سالم و سرسخت آماده کنند. این مسابقه با تکیه بر ساختار علمی و تمرکز بر هوش چندگانه انسانی در قالب یک برنامه تلویزیونی تولید شده است. فصل اول با اجرای افشین زی‌نوری یکی از گویندگان و دوبلورهای کشور پخش شد و در فصل‌های بعد آریا طاهری اجرای آن را برعهده گرفت که گفت‌و گوی ما با او را می‌خوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان کسی که اجرای چند سری از این مسابقه را برعهده دارد، از تغییرات سری جدید این برنامه بگویید و این‌که چقدر چالش‌ها و سوالات به نسبت سری گذشته، سخت‌تر شده است؟

هوش برتر همواره در تمام سری‌ها نوآوری و تغییر داشته و به تکرار نیفتاده است. شاید دلیل اصلی آن هم شرکت‌کنندگان باهوشی باشد که خیلی سریع ترفندهای حل و روش پاسخگویی سریع را یاد می‌گیرند. از این رو پیام اتاق فکر هوش برتر به شرکت‌کنندگان این است که «ما همیشه یک قدم از شما جلوتریم!»اما تغییرات فصل جدید را می‌شود در بازی‌ها دید، آنچه بیشتر در مسابقه تاثیر گذار خواهد بود روند انجام آن و نحوه رسیدن شرکت‌کنندگان به فینال است. در اکثر مسابقات از مقدماتی به فینال رسیدن یک روند ساده و البته منطقی دارد: «مرحله مقدماتی، نیمه نهایی، فینال!» اما این‌بار هوش برتر فارغ از تغییر بازی‌ها، دست به ابتکار دیگری در ساز و کار مسابقه زده است که شرکت‌کنندگان قوی با یکبار خطا از چرخه مسابقه حذف نشوند و شانس رسیدن به فینال را داشته باشند.

منظورتان این است که سوالات سخت‌تر شده است و شرکت کننده‌ها با چالش‌های جدیدی روبه‌رو خواهند‌شد؟

هوش برتر همیشه چالشی بوده است. اگر چالشی‌تر بشود که چه شود!(می‌خندد) اما جدا از شوخی می‌توانم بگویم بله. چالشی‌تر شده! به عنوان مثال در نیمه‌نهایی‌ها خواهید دید که چهار شرکت کننده همزمان با هم وارد بخش سوالات تخصصی می‌شوند و هر شرکت کننده یک گرایش تخصصی را انتخاب می‌کند و سایر شرکت‌کنندگان هم باید به همان گرایش پاسخ دهند. اما خواهید دید که چطور یک نفر با فشردن زنگ‌، چراغ بقیه را خاموش و تصویر آنها را تاریک می‌کند. از این رو هوش برتر دکوری هوشمند را هم طلب می‌کند که به همت تهیه‌کننده این اتفاق افتاده است.

در گفت‌و‌گوی قبلی که پیش از این داشتیم، گفتید که خودتان هم سعی می‌کنید سوالات را پاسخ بدهید. با وجود این‌که پاسخ‌ها را می‌دانید اما باز هم برایتان اجرای این مسابقه هیجان‌انگیز هست؟

بگذارید برای شما و مخاطبان‌تان کامل توضیح بدم. به جز مرحله سوم یعنی دیوار مرگ، هیچ کسی از سوالات بازی‌ها آگاهی ندارد. این ویژگی مهم مسابقه هوش برتر است. تمام بازی‌ها در لحظه و توسط رایانه خلق می‌شوند. یعنی بازی‌ها طراحی و برنامه‌نویسی شده‌اند و هوش مصنوعی بر اساس نوع بازی، خودش سوال طرح می‌کند و خودش هم پاسخ را حساب می‌کند و اگر شرکت‌کننده آن جواب را وارد کرد، امتیاز می‌دهد. پس هیچ کسی از این‌که چه سوالی برای چه شرکت‌کننده‌ای به نمایش درمی‌آید خبر ندارد. این نکته ویژه و مهم هوش برتر است که رقابت را حساس و در عین حال امن می‌کند. اما همین موضوع یک چالش بسیار سخت و پیچیده برای من است، چون من هم نمی‌دانم سوال شرکت‌کنندگان و حتی پاسخ آن چیست. اگر هم دیده باشید من در گوشم راه ارتباطی با بیرون استودیو ندارم. پس باید خودم هم پابه‌پای آنها بازی کنم تا اگر خطایی بود بفهمم خطا کجاست و اگر نکته مثبت آن را نیز بدانم تا آن را برای بیننده شرح دهم و آنها را در جریان اتفاقات مسابقه بگذارم. تا به‌ حال اسم «مجری-بازیکن» را شنیده‌اید؟ آن من هستم (می‌خندد).

در کنار هوش و تمرکز، آیا اطلاعات عمومی هم در این مسابقه نقشی دارد؟

ما در هر برنامه برای هر ۴ شرکت‌کننده بخش سوالات تخصصی را داریم، اما مبنای ما برای این بخش متفاوت است. پرسیدن سوال و پاسخ دادن در خیلی از برنامه‌های تلویزیون متداول است. اما در هوش برتر قدرت پردازش ذهن اهمیت دارد. ۲۰ سوال در زمان ۹۰ ثانیه پرسیده می‌شود و با احتساب زمان گفتن «درست» یا «نادرست» توسط بنده، شرکت‌کنندگان باید خوب بشنوند، پاسخ را سریع پیدا و بگویند. یعنی ارتباط بیان گوش و مغز و دهان با سرعت و دقت شکل بگیرد. چرا که برای خوانش تمام سوالات، من باید سوالات را بسیار سریع بخوانم که همین موضوع فهم آنها را سخت‌تر می کند. گاهی هم شرکت‌کنندگان آنقدر سریع پاسخ می‌دهند و پیش می‌رویم که جایی برای تنفس نمی‌ماند.

شما که اجرای چنین مسابقه‌ای را برعهده دارید، از ضریب هوشی خودتان مطلعید؟

تست‌های گوناگونی برای سنجش هوش هست و من هم در بعضی‌ها شرکت کردم و اعداد متفاوتی دارد اما خب من دوره تحصیل مدرسه را در مدرسه تیزهوشان سمپاد (سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) گذرانده‌ام. تا به حال به آن فکر نکرده‌ام، اما شاید در اجرای من در هوش برتر تاثیر گذاشته باشد. من به شدت در ریاضیات خوب بودم و در دروس حفظی متاسفانه نه! حتی در دانشگاه هم این رویه وجود داشت و درس‌های محاسباتی را بیشتر دوست داشتم.

در این مدت که اجرای این مسابقه را برعهده دارید، فکر می‌کنید چقدر نگاه شرکت کننده‌ها و رقابت به نسبت سری‌های قبل به این مسابقه جدی شده است؟

در خاطرم نیست که هیچ کدام از شرکت‌کنندگان در خصوص جایزه نقدی مسابقه سوالی از من پرسیده باشند. این اتفاق بر خلاف عرف جامعه است، چرا که سوال متداول مردم از من این است که جایزه چقدر است؟ شاید دلیلش این باشد که بعضی مسابقات در سال‌های اخیر با جوایز سنگین سعی در جذب مخاطب داشته‌‌اند، اما هوش برتر هیچ‌گاه وارد این حوزه نشد. چرا که همیشه با متفاوت‌بودن و نداشتن مشابه در تلویزیون مخاطب خود را نگه داشته است. شرکت‌کنندگان هم به طور عجیبی برای رقابت می‌آیند و دغدغه‌ای جز پیروزی و رفتن به مرحله بعد ندارند. شاید قهرمانی در یک مسابقه سخت و پیچیده و رقابتی آن هم با هوش، چنان اعتباری به آنها ببخشد که چشمی به جوایز مادی نداشته باشند.

داوطلبان این مسابقه بیشتر از شهرستان‌ها هستند. بنابراین فکر می‌کنید کدام منطقه از کشور، جوان‌های باهوش‌تری دارد؟

دسته‌بندی ضریب هوشی مناطق کشور بر اساس شرکت‌کنندگان مسابقه کار سختی است اما نکته جالب اینجاست که ما از تمام ایران شرکت‌کننده داریم و این نشان از پایگاه قوی برنامه و انگیزه شرکت جوانان باهوش کشور در هوش برتر است. البته با توجه به وجود بیماری کرونا و تولید برنامه ما در این زمان، خدای را شاکریم که کسی درگیر آن‌ نشد.

در سری‌‌های قبل، بارها در برنامه گفتید که حامی نوجوا‌نان هستید. یعنی کمکشان می‌کنید؟

کمکی که روند مسابقه را تغییر ندهد. چون واقعا همان‌طور که گفتم فقط رایانه از سوالات باخبر است. اما در شرایط پر اضطراب مسابقه تلویزیونی سعی می‌کنم با کلام، آرامشان کنم. چون باور دارم آینده ما را همین جوانان و نوجوانان نخبه خواهند ساخت‌. پس چه بهتر که بدانند حمایت می‌شوند تا نروند.

پاسخ دادن شرکت‌کنندگان به بعضی سوالات سخت برای مخاطبان واقعا تعجب‌آور و دور از ذهن است. برای شما چطور؟

بله، در نگاه اول همین‌طور است. چون پاسخ دادن به بعضی سوالات در زمان کم و بدون کاغذ و قلم امکان‌پذیر نیست. گاهی هم این شائبه وجود دارد که نکند سوالات را از قبل دارند و پاسخ آنها را می‌دانند، اما واقعا این طور نیست. افراد داوطلب شرکت‌کننده در هوش برتر در یک آزمون ورودی شرکت می‌کنند و افراد برگزیده آن آزمون دو ماه به اتاق تمرین مسابقه می‌روند و رفته‌رفته بر توانایی هوشی آنها افزوده می‌شود. برای همین مسابقه هوش برتر بیش از این‌که یک برنامه تلویزیونی صرفا سرگرم‌کننده باشد، یک باشگاه پرورش هوش است. حتی جالب اینجاست که هوش و استعداد بینندگان برنامه هم رفته رفته پرورش پیدا می‌کند.

زینب علیپور طهرانی/رسانه روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آریا طاهری هوش برتر شبکه نسیم شرکت کنندگان هوش برتر شرکت کننده بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیلتس چیست؟

طبق آخرین گزارش در اردیبهشت سال ۱۴۰۳، هزینه آزمون آیلتس به مبلغ ۸ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان رسید. آزمون آیلتس مهارت‌های زبان شما را به چالش می‌کشد و مانند دوی ماراتن، گاهی لذت‌بخش است و گاهی نفستان را می‌گیرد.

در این مطلب، به بررسی آزمون آیلتس و کاربرد آن پرداختیم. همچنین گام‌به‌گام برای پیمودن این ماراتن شما را راهنمایی خواهیم کرد.

آیلتس چیست؟ سفری بین‌المللی به دنیای زبان انگلیسی

آیلتس (IELTS) مخفف International English Language Testing System آزمون بین‌المللی برای تعیین سطح انگلیسی است و به عنوان معتبرترین آزمون زبان انگلیسی در دنیا شناخته می‌شود و برای مهاجرت تحصیلی یا کاری به بسیاری از کشورها، نیاز است مدرک آن را ارائه دهید. بالاترین نمره این آزمون نمره ۹ است.

کاربرد آزمون آیلتس چیست؟ کابوس پرمشقت یا فرصت کسب مهارت

اولین و آشناترین کاربرد آزمون آیلتس، تحصیل در دانشگاه‌های برتر دنیا است. شما برای مهاجرت به بسیاری از کشورها یا اشتغال در شرکت‌های بین‌المللی لازم است نمره آیلتس ارائه دهید. به‌عبارتی، مدرکی است که ازطریق آن می‌توانید سطح زبان خود را نشان دهید. فرقی نمی‌کند هدفتان مهاجرت به کشور انگلیسی‌زبان است، قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های برتر دنیا را دارید یا برای ارتقای شغلی در یک شرکت بین‌المللی اقدام کردید؛ آیلتس کلید طلایی رسیدن به آرزوهایتان است.

انواع مختلف آزمون آیلتس چیست؟

دنیای آیلتس دو مقصد اصلی دارد که براساس هدفتان می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید:

آیلتس آکادمیک

این آزمون برای کسانی است که قصد تحصیل در دانشگاه‌های برتر دنیا یا کار در محیط‌های آکادمیک را دارند. سوالات این آزمون در سطح دشوارتر یا به‌اصطلاح آکادمیک هستند و نیاز به دانش تخصصی در زمینه‌های مختلف دارند.

آیلتس جنرال

این نوع آیلتس برای کسانی مناسب است که قصد مهاجرت به کشورهای خارجی یا کار در محیط‌های غیرآکادمیک را دارند. سوالات این آزمون در سطحی ساده‌تر هستند و بر مهارت‌های روزمره زبان انگلیسی تمرکز دارند.

از نظر نوع ارائه آزمون آیلتس، آن را می‌توانید به یکی از دو صورت زیر ارائه دهید:

آزمون کتبی

این نوع آزمون به‌صورت سنتی با استفاده از کاغذ و قلم در موسسات برگزاری آزمون برگزار می‌شود. هم اکنون برای شرکت در آیلتس کاغذی نیاز است به یکی از کشورهای آزمون‌ گیرنده همسایه مانند ترکیه یا ارمنستان سفر کنید.

آزمون کامپیوتری

در این نوع آزمون، سوالات روی صفحه نمایش کامپیوتر ارائه می‌شوند و پاسخ‌ها نیز به‌صورت الکترونیکی ثبت می‌شوند. برای این آزمون کافی‌است به مراکز آزمون آیلتس در تهران یا شهرهای بزرگ اقدام کنید.

ساختار آزمون آیلتس چگونه است؟

مسیری که در آزمون آیلتس پیش‌رویتان است، ۴ مرحله دارد. با گذراندن این ۴ مرحله می‌توانید نفس راحتی بکشید:

مهارت خواندن (Reading)

در این بخش، شما با انواع مختلف متن‌های انگلیسی، روبرو می‌شوید. برای پاسخ به سوالات این بخش لازم است متن هارا با تکنیک های خاصی بخوانید . سوالات این بخش شامل انواع مختلفی مانند صحیح و غلط، پر کردن جاهای خالی، تطبیق عنوان و موارد دیگر است.

مهارت نوشتن (Writing)

در این بخش، لازم است دو Essay(مقاله) با موضوع مختلف به زبان انگلیسی بنویسید. موضوعات این بخش معمولا شامل موضوعات عمومی و تخصصی‌ است. برای موفقیت در این بخش، باید بتوانید ایده‌های خود را به‌طور واضح بیان کرده و آن‌ها را بسط دهید، مثال بزنید، از گرامر و واژگان صحیح استفاده کنید و به نکات نگارشی زبان انگلیسی توجه کنید. اغراق نیست اگر بگوییم نمره ۸ به بالا گرفتن در این مهارت گاو نر می‌خواهد و مرد کهن.

مهارت صحبت کردن (Speaking)

در این بخش، شما باید در یک مصاحبه با یک ممتحن انگلیسی‌زبان شرکت کنید. در این مصاحبه، شما به سوالات مختلفی در مورد موضوعات مختلف پاسخ خواهید داد و از علایق، تجربیات و نظراتتان صحبت می‌کنید. برای موفقیت در این بخش، لازم است به‌طور روان و واضح صحبت کنید، از گرامر و واژگان صحیح استفاده کرده و به سوالات ممتحن به‌طور کامل و دقیق پاسخ دهید. فراموش نکنید حفظ کردن پاسخ سوالات احتمالی ممتحن کار هوشمندانه‌ای نیست؛ زیرا ممتحن با سنجش همه‌جوره سطح اسپیکینگ شما ممکن است غافلگیرتان کند.

مهارت شنیدن (Listening)

در این بخش، شما باید به مکالمات و گفتارهای مختلف انگلیسی به لهجه‌های مختلف گوش دهید و به سوالات مربوط به آن‌ها پاسخ دهید. سوالات این بخش شامل درک ایده اصلی، یافتن اطلاعات خاص، تکمیل جملات و موارد دیگر است. برای موفقیت در این بخش، لازم است سطح شنیداری و واژگان قوی داشته باشید.

جای نگرانی نیست. شما با شرکت در کلاس‌های آیلتس می‌توانید تکنیک‌های تست‌زنی این آزمون را یاد بگیرید.

برای آزمون آیلتس از کجا شروع کنیم؟

اکنون که کفش آهنی‌تان را به پا کردید تا از هفت خان آیلتس بگذرید، نیاز است نقشه راهی داشته باشید. برای شرکت و ثبت نام آیلتس گام‌های زیر را پیش‌رو دارید:

گام اول: هدف خود را مشخص کنید

قصد دارید آیلتس آکادمیک بدهید یا جنرال؟ چه نمره‌ای موردنیازتان است؟ آیا تاریخ یا ددلاین مشخصی برای ارائه نتیجه آزمون دارید؟ با مشخص کردن این موارد، قدم مطمئن‌تری را در آغاز خواهید داشت.

گام دوم: سطح فعلی خود را بسنجید

در این مرحله می‌توانید با تعیین سطح بفهمید در زمینه آیلتس چند مَرده حلاجید. سپس براساس سطح زبانتان در کلاس‌های آمادگی برای آزمون آیلتس شرکت کنید. اگر از اساتید و کارکشتگان این مسیر بپرسید به شما توصیه خواهند کرد وقت خود را با شیوه خودخوان هدر ندهید. هرچند روش خودخوان نیز ممکن است روی برخی افراد با سطح زبان مناسب نتیجه مثبت داشته باشد، اما معمولا طی کردن مسیر آیلتس بدون راهنما وقت تلف کردن است.

گام سوم: خودتان را برای روز آزمون آماده کنید

با تسلط بر منابع تخصصی و اصلی آیلتس، همه‌جوره خودتان را آماده کنید. نیازی نیست استرستان را با دنبال ۱۰۰ منابع برای خواندن بیشتر کنید. روی دو سه منابع اصلی مانند کمبریج، ویدیوهای سایمون و لیز و منابع منتخب و پیشنهادی از اساتید معتبر آیلتس تمرکز کنید.

گام چهارم: قبل از آزمون اصلی،خود را محک بزنید

زمانی که احساس کردید به سطح آمادگی قابل توجهی رسیدید، سراغ آزمون‌ و تست‌های آیلتس بروید. در مسیر خواندن برای محک خودتان قبل از آزمون اصلی می‌توانید امتحان ماک بدهید. ماک آزمون شبیه‌سازی آیلتس است و سوالاتی مشابه امتحان اصلی دارد.

گام پنجم: با اعتماد به نفس و مطمئن در آزمون شرکت کنید

به غول مرحله آخر رسیدید. تلاش چند ماهه شما قرار است در این آزمون نتیجه دهد. اگر از ماه‌های قبل برای کنترل استرس و افزایش اعتماد به‌نفستان در مسیر کسب مهارت آیلتس اقدام کرده باشید، در این مرحله می‌توانید عملکرد رضایتمندانه‌ از خودتان داشته باشید و مدال افتخار کسب نمره موردنظرتان در آزمون آیلتس را به گردنتان بیندازید.

کد خبر 751071

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • لیگ‌یک / تیم رجب‌زاده فقط به دنبال لیگ برتر
  • عجیب‌ترین تصمیم کمک داور در تاریخ لیگ‌برتر!
  • انتشار بیانیه توسط شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران  
  • بیانیه شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای ایران
  • شرکت‌کنندگان کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای بیانیه دادند
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • راه گلزنی نوراللهی را بستند (ویدئو)
  • آیلتس چیست؟
  • با بردن پرسپولیس به هواداران استقلال هدیه می‌دهیم