Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-09@02:56:52 GMT

چهار تکنولوژی برتر سال ۲۰۲۰

تاریخ انتشار: ۳ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۲۶۱۳۴

چهار تکنولوژی برتر سال ۲۰۲۰

ایتنا - فناوری امروزه در میان چهارمین انقلاب صنعتی از هر زمان دیگر سریع تر در حال پیشرفت است. شرکت‌ها و افرادی که خود را با این تغییرات سریع وفق نمی‌دهند از قافله فناوری‌های نوین و بزرگ عقب می‌مانند.
پایگاه اینترنتی «میت دولوپر» در گزارشی به تشریح چند دستاورد جدید در عرصه فناوری در سال ۲۰۲۰ پرداخت که به این شرح است:

۱- فراگیری ماشینی، هوش مصنوعی را شکل می‌دهد
فراگیری ماشینی و هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۰ برای ایجاد و توانمند سازی عملیات حرفه ای کسب و کار، به سیستم کسب و کار وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین، آمریکا را در فضای هوش مصنوعی پشت سر گذاشت و به عنوان یک مبتکر در پیشرفت‌ها و کاربردها بالا رفت. 

پیشرفت‌ها در نوآوری و آموزش الگوریتم برای یادگیری ماشینی به ابداع هوش مصنوعی جدید و توسعه یافته‌تری منجر شد. 

چین سال گذشته بیش از ۱۱۰ هزار درخواست ثبت اختراع هوش مصنوعی را ثبت کرده است.کارشناسان با بیان اینکه چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ رهبر جهان در زمینه هوش مصنوعی شود تاکید دارند آمریکا و چین در حال تسلط بر فناوری‌های پیشرفته جهان از نسل پنجم اینترنت تا رایانه‌های کوانتومی و هوش مصنوعی هستند.

۲- رشد اینترنت 
اصرار برای اتصال سریع‌تر و سریع‌تر به اینترنت باعث می شود که این نوآوری روز به روز پیشرفت کند. در سال ۲۰۲۰، اینترنت نسل پنجم، قابلیت دانلود و آپلود فوق سریع به همراه ارتباط پایدارتر را به ما  داد. اینترنت نسل پنجم، نوعی شبکه جدید بر بستر نوآوری روز است که نه تنها پهنای باند تلفن های همراه امروزی را افزایش می‌دهد، بلکه شبکه های تلفن همراه را نیز به طرز شگفت انگیزی گسترش می‌دهد و صنایع جدیدی را وارد زندگی روزمره انسانی می‌کند.

در کل اینترنت نسل پنجم طیف گسترده‌ای از خدمات را به یکدیگر متصل می‌کند که می توان از کوچکترین موارد تا آموزش و پرورش، حمل و نقل و... نام برد.

در حالی که اینترنت نسل پنجم برای بار اول در سال ۲۰۱۹ ارائه شد اما  قیمت بالا و انحصار خدمات به شهرهای بزرگ، باعث محدودیت در کارکرد این فناوری شد اما در سال ۲۰۲۰ شاهد پوشش گسترده تر این اینترنت بودیم. 

همچنین در سال ۲۰۲۰، چینی ها نخستین ماهواره ارتباطی ۶G را راهی فضا کردند و بار دیگر نشان دادند می‌خواهند پیشتاز حوزه فناوری باشند.پیش‌بینی می‌شود این فناوری با سرعت ۱۰۰برابری نسبت به ۵G انتقال اطلاعات را امکان پذیر می‌کند. با ارسال این ماهواره ارتباطی به فضا می‌توان انتظار داشت که دهه آینده، زمان استفاده از این شبکه ارتباطی باشد.

 

۳- محاسبه کوانتومی 
رایانش کوانتومی، که هنوز هم نوآوری در حال رشد است ، یکی از جذاب ترین مواردی است که تحلیلگران ، مشاغل و دولت‌ها در قرن حاضر بر روی آن کار کرده اند. مسابقه به سمت دستیابی به اولین رایانه کوانتومی کاملاً مفید و کاملاً کارآمد (که فوق العاده رایانه نامیده می شود) در جریان است. توانایی دستیابی به برتری ابررایانه در سال ۲۰۲۰ محقق شد. کشور چین مدعی شد با دستیابی به یک نوع جدید از رایانه کوانتومی که توسط گروهی از محققان چندین موسسه تحقیقاتی این کشور ابداع شده، به «برتری کوانتومی» دست یافته است.

برتری کوانتومی زمانی حاصل می‌شود که یک رایانه کوانتومی بتواند بهترین عملکرد یک ابررایانه را تنها در یک کار داشته باشد. سال گذشته رایانه کوانتومی گوگل، اولین رایانه‌ای بود که به برتری کوانتومی دست یافت؛ این کامپیوتر محاسبات را در عرض چند دقیقه انجام می دهد.  

بر خلاف رایانه Sycamore گوگل که از مواد ابررسانا برای مدیریت کیوبیت ها - بیت های اطلاعات کوانتومی - استفاده می کرد، این رایانه جدید چینی که  «جیژانگ» (Jiuzhang )نام دارد، مبتنی بر فوتون است و از نور برای جابجایی و ذخیره بیت های کوانتوم استفاده می‌کند.

۵- خانه‌های هوشمند
فناوری هوشمند بیشتر و بیشتر در حال ادغام شدن با زندگی ما هستند. خانه ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تنوع زیادی در دسته‌بندی کالاهای خانگی هوشمند وجود دارد بنابراین می‌توانید همه‌چیز را از چراغ و دما گرفته تا قفل و امنیت در خانه را کنترل کنید. 

در سال ۲۰۲۰ شاهد ورود برترین دستگاه‌های خانگی هوشمند بودیم که از آن جمله می توانیم به بلندگو بلوتوثی اشاره کنیم که توسط الکسا دستیار صوتی مفید آمازون ساخته شده است.

الکسا با تعدادی دستگاه خانگی هوشمند به طور مستقیم کار می‌کند، همچنین برای کنترل تعداد زیادی وسایل برخی از«دستورالعمل‌ها» را می‌توانید خودتان ایجاد کنید.

همچنین می‌توانید از الکسا برای کنترل بسیاری از وسایل خانه با صدای خود استفاده کنید. اگر صحبت کردن را دوست ندارید و ترجیح می‌دهید اشیا را با فشار دادن دکمه‌ها کنترل کنید Logitech Harmony Elite یک کنترل از راه دور مناسب است و قابلیت اتصال به سایر دستگاه‌های بلوتوثی ، Wi-Fi ، Zigbee ، Z-Wave یا مادون‌قرمز را دارد.

منبع: ایرنا

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اینترنت رایانه کوانتومی خانه هوشمند هوش مصنوعی اینترنت نسل پنجم رایانه کوانتومی سال ۲۰۲۰ هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۲۶۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!

به گزارش خبرنگار مهر، ورود سیستم کمک داور ویدئویی (VAR) به فوتبال ایران به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است و وارد نشدن این سیستم به فوتبال ایران در حالی اکثر لیگ‌های دنیا حتی در سطوح دسته اول و دوم هم از این تکنولوژی استفاده می‌کنند به سوال بزرگی برای طرفداران فوتبال تبدیل شده است.

مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال در یک کنفرانس خبری در خصوص ورود VAR به فوتبال ایران گفته است: جلسه‌ای در سازمان برنامه و بودجه کل کشور داشتیم و خدمت وزیر ورزش و جوانان، مسئول تجهیز اماکن ورزشی و خزانه‌دار کل کشور بودیم تا تشریفات ورود VAR را انجام دهیم. در ۱۰، ۱۵ جلسه مربوط به VAR شرکت کردم و امیدوارم بتوانیم از کشور چین سیستم‌های مربوط به کمک داور ویدئویی را خریداری کنیم. این شرکت چینی در میان شرکت‌های مورد تأیید فیفاست. رئیس فدراسیون فوتبال عنوان کرد: بعضی شرکت‌ها با ما همکاری نمی‌کنند و ما با برخی شرکت‌هایی که متعلق به کشورهای متخاصم هستند، همکاری نمی‌کنیم.

شرکت‌های زیادی در سراسر جهان تلاش کرده‌اند با ورود به این حوزه بتوانند سهمی در تجارت این تکنولوژی در فوتبال روز دنیا داشته باشند و فیفا هم مرجع تأیید این سیستم‌ها است. در حال حاضر طبق اعلام فیفا ۱۶ سیستم تأیید شده برای فناوری VAR در سراسر دنیا وجود دارد که از میان آنها تنها شرکت چینی با نام «Rigour Tech VAR» مورد تأیید فیفا قرار گرفته است. شرکت «RISE AB» هم که شرکتی سوئدی است مسئولیت انجام تست‌ها و ارائه تاییدیه را دارد.

فیفا در خصوص فناوری تشخیص آفساید هم سیستم‌های شرکت‌های معتبر را معرفی کرده است که علاوه بر این شرکت چینی، شرکت‌هایی از جمهوری چک، بلژیک، آلمان و فرانسه هم در میان شرکت‌های تأیید شده قرار دارند.

به این ترتیب اگر شرکت مدنظر فدراسیون فوتبال همان شرکت Rigour باشد باید نکاتی را در خصوص آن مطرح کرد:

این شرکت چینی در زمینه محصولات مربوط به فوتبال روی دو تکنولوژی سرمایه گذاری کرده است. طبق اعلام سایت این شرکت، یکی از این محصولات تکنولوژی «چشم عقاب» است که از سیستم بریتانیایی «چشم شاهین» الگوبرداری کرده است و برای تشخیص محل برخورد توپ و عبور توپ از خط دروازه کاربرد دارد. اما مهم‌ترین نکته این است که تمرکز این شرکت بیش از هر چیز روی رشته‌های تنیس و بیلیارد است و تجربه‌ای در حوزه فوتبال ندارد.

این شرکت مدعی شده است که با فدراسیون فوتبال روسیه قرارداد همکاری امضا کرده است. اما نکته قابل توجه این است که فوتبال روسیه پیش از این از تکنولوژی «چشم شاهین» استفاده می‌کرد اما پس از آنکه تحت تحریم‌های بین المللی قرار گرفت شرکت ارائه دهنده این تکنولوژی روسیه را ترک کرد و سال گذشته فدراسیون فوتبال روسیه تصمیم گرفت از تکنولوژی «چشم عقاب» چینی استفاده کند. اما این سیستم همچنان در فوتبال روسیه فعال نشده است و در صورتی که تاییدیه های فیفا را به دست بیاورد از فصل آینده به کار گرفته خواهد شد.

شرکت ریگور در صفحه درباره ما در سایت خود اعلام نموده است که این شرکت در سال ۲۰۱۱ با سرمایه شرکت Zhongguancun Capital چین (گروه ZGC ) مالک پارک علم و فناوری park-Z چین تأسیس شده است. این پارک علم و فناوری با مشارکت و سرمایه گذاری ایالات متحده آمریکا راه اندازی شده است و مرکز مشارکت‌های فناوری اطلاعات چین و آمریکا و دارای مشارکت در برنامه‌های الکترونیکی، فضایی و نظامی می‌باشد گروه Zhongguancun ( به اختصار ZGC ) چین دارای فعالیت‌های گسترده و دفتر در رژیم صهیونیستی نیز می‌باشد. به این ترتیب باید پرسید آیا این شرکت چینی از منظر فدراسیون فوتبال، شرکت متخاصم در نظر گرفته می‌شود؟

کشورهایی مانند آلمان، بلژیک و ژاپن کشورهایی هستند که تکنولوژی VAR را در اختیار دارند و شرکت‌هایی که در این کشورها این تکنولوژی را ارائه می‌دهند تجربه و بازدهی بهتری نسبت به این شرکت چینی داشته‌اند و به نوعی آزمون خود را پس داده‌اند.

دلیلی که فدراسیون فوتبال تلاش می‌کند مذاکرات در خصوص VAR را به صورت محرمانه انجام دهد و اطلاعات دقیقی را در این زمینه منتشر نکند مشخص نیست. با این حال به نظر می رسد برای رفع هر ابهامی در مورد مالکیت این شرکت شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیقی از سوی فدراسیون انجام شود.

با وجودی که بسیاری از لیگ‌های دنیا از تکنولوژی‌هایی استفاده می‌کنند که آزمون خود را پس داده‌اند و عملکرد مثبتی داشته‌اند اگر فدراسیون فوتبال بخواهد این سیستم را از شرکتی کم تجربه تهیه کند و در نهایت هم به موفقیت نرسد چه کسی پاسخگوی هزینه‌های صورت گرفته و شکست این اتفاق نوپا در فوتبال ایران خواهد بود؟

ورود این سیستم به ایران بیش از هر چیز به فوتبال کشور کمک می‌کند و علاوه بر توسعه ذهنی بازیکنان، می‌تواند به کاهش اشتباهات، تنش‌ها و درگیری‌ها کمک کند و حق جامعه فوتبال است که نسبت به کیفیت و شرایط ورود این سیستم به داخل کشور مطلع باشند و فدراسیون فوتبال هم باید بهترین شرکت را انتخاب کند تا بعدا از کرده خود پشیمان نشود.

کد خبر 6097010

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی و قانونگذاری؛ گفتگوی تخصصی در اینوتکس ۲۰۲۴
  • قدرت هسته‌ای، ثروت‌ساز و اقتدار آفرین است / آژانس در حوزه این تکنولوژی همکاری نمی‌کند
  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • گردهمایی فعالان دانشگاهی و استارتاپی برای توسعه هوش مصنوعی
  • نقشه راه هوش مصنوعی و فناوری کوانتومی در حال تدوین است
  • فناوری کوانتومی یک ضرورت برای نیروی دریایی است
  • ViLTE چیست و چه کاربردهایی دارد؟
  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • چگونگی استفاده از هوش مصنوعی برای جلوگیری از قاچاق چوب + فیلم